Tandheelkunde honden

Ga naar een tandarts voor dieren voor de verzorging van het dierengebit

 

De tandarts voor dieren weet goed wat er moet gebeuren om het gebit gezond te houden en wat de te ondernemen stappen zijn bij afwijkingen of ziekte bij tanden van de hond. Dierenkliniek Pijnappel in Nijmegen is sinds 1995 gespecialiseerd in tandheelkunde. Honden, katten en andere huisdieren kunnen vervelende problemen hebben met hun dierengebit. In dit geval is het aangewezen er een goede tandarts voor dieren  bij te halen. Zo kan uw dier snel opknappen, opnieuw vrolijker en aanhankelijker zijn en zich vlug beter voelen. Denk maar aan hoe u zich zélf voelt bij kiespijn.

Omdat het belangrijk is dat aandacht en kennis gedeeld wordt en zo ook toeneemt richtten wij samen met anderen de Werkgroep Tandheelkunde voor dieren op. Een vakkundige groep dierenartsen komt regelmatig samen en houdt elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling.
Zo kunnen wij u steeds zo goed mogelijk adviseren en uw dier helpen.
Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

 

Hoe gaan we te werk bij de tandheelkunde bij honden?

 

De meest voorkomende aandoening bij het dierengebit is tandsteenvorming met beschadiging van tanden, kiezen en tandvlees. Hierdoor kunnen honden en andere dieren stinken uit hun bek. Heeft uw huisdier een probleem met zijn gebit, maak dan gauw een afspraak met een tandarts voor dieren. Op afspraak brengen wij uw dier onder narcose en verwijderen het tandsteen, reinigen en polijsten tanden en kiezen en doen een grondig onderzoek van het gehele gebit en de mondholte.
Vervolgens nemen wij telefonisch contact met u op, informeren u over de bevindingen en doen (indien nodig) een voorstel voor de behandeling. Wij geven u meteen een prijsindicatie en voeren indien mogelijk de behandeling direct uit zodat er geen tweede narcose nodig is.

 

Contact

 

Meestal is een consult gewenst om de afwijkingen te beoordelen en een behandelplan te maken. U kunt ons eventueel foto’s mailen ter beoordeling waarop de tanden en kiezen uiteraard goed in beeld moeten zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie of advies.

Meer interessante pagina's

Tandheelkunde honden, Dierengebit, Tandarts dieren | Tandheelkunde dieren, Kronen honden, Tandarts honden | Honden tandarts, Tandarts voor honden, Gebitsverzorging hond, Tanden hond | Tandheelkunde katten, Tandarts katten | Laparoscopische sterilisatie kat, Laparoscopische sterilisatie kat Nijmegen | Laparoscopische sterilisatie, Laparoscopische sterilisatie hond, Endoscopische sterilisatie hond, Laparoscopie hond | Hond steriliseren Nijmegen, Sterilisatie hond Nijmegen, Dierenarts in Nijmegen | Kruisband hond, Knie hond, Knieoperatie hond, Kruisband operatie hond, TTA-Rapid