Tandarts voor katten

Dierenkliniek Pijnappel: gespecialiseerd in tandheelkunde bij katten

 

Het is aangeraden om voor de verzorging van het gebit van uw kat naar een tandarts te gaan die gespecialiseerd is in tandheelkunde. Het gebit van katten heeft gespecialiseerde aandacht nodig en de ervaren tandheelkundig dierenarts heeft een grondig kennis van alle problemen die kunnen voorkomen bij het dierengebit. Zo kan de tandarts ervoor zorgen dat het gebit opnieuw gezond wordt en kan die advies geven over hoe u het ook gezond kunt houden.

Dierenkliniek Pijnappel in Nijmegen specialiseerde zich in tandheelkunde in 1995. Via de Werkgroep Tandheelkunde voor dieren wisselen wij kennis uit met andere enthousiaste en ervaren dierenartsen en houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Neem contact met ons op indien u meer informatie wenst. Wij beantwoorden graag al uw vragen omtrent het welzijn van uw huisdier.

 

Tandheelkunde bij katten: de tanden van uw kat zijn belangrijk

 

Tandsteen op de tanden en kiezen van uw kat is niet ongebruikelijk. Dit kan variëren van een dun laagje lichtbruine aanslag tot een millimeters dikke donkerbruine laag. Als dit laatste aan de orde is dan zal het tandvlees worden aangetast en gaan ontsteken. Hierdoor is het tandvlees extra gevoelig voor bacteriën die via de bloedbaan in organen als het hart, de lever, de longen en de nieren kunnen komen. Wilt u meer informatie over tandheelkunde bij katten? Klik dan hier.

Bij de kat komen twee aandoeningen veelvuldig voor. Allereerst een heftige ontsteking van het tandvlees. Dit is zeer pijnlijk en gaat zonder deskundige behandeling nooit over. Bijzonder is, dat een kat toch blijft eten. Dit is dus geen aanwijzing dat er niets aan de hand is! De andere aandoening betreft het aantasten van de kiezen op de overgang van wortel en kroon. Dit is in het beginstadium nauwelijks zichtbaar maar wel al zeer pijnlijk. Ook deze aandoening vraagt om een deskundige diagnose en behandeling.

Zoekt u een tandarts voor katten die gespecialiseerd is in gebitsverzorging? Neem dan contact op met Dierenkliniek Pijnappel.

 

Neem contact op voor meer informatie

 

Heeft uw kat problemen met zijn gebit en wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met onze dierenkliniek. Meestal is een consult aangewezen om de toestand van het gebit correct te beoordelen. Vragen beantwoorden wij graag telefonisch.

Meer interessante pagina's

Tandheelkunde honden, Dierengebit, Tandarts dieren | Tandheelkunde dieren, Kronen honden, Tandarts honden | Honden tandarts, Tandarts voor honden, Gebitsverzorging hond, Tanden hond | Tandheelkunde katten, Tandarts katten | Laparoscopische sterilisatie kat, Laparoscopische sterilisatie kat Nijmegen | Laparoscopische sterilisatie, Laparoscopische sterilisatie hond, Endoscopische sterilisatie hond, Laparoscopie hond | Hond steriliseren Nijmegen, Sterilisatie hond Nijmegen, Dierenarts in Nijmegen | Kruisband hond, Knie hond, Knieoperatie hond, Kruisband operatie hond, TTA-Rapid