Een gezond gebit: basis voor een gezond lichaam


Op deze pagina's leggen we uit waarom.
Hoe kunnen we het gebit gezond houden en wat te doen bij afwijkingen of ziekte.
In het menu links vindt u de meest voorkomende aandoeningen en behandelingen.

Tandheelkunde is sinds 1995 een speerpunt in onze kliniek. Veel dieren knappen zichtbaar op, worden vrolijker en aanhankelijker of gedragen zich jaren jonger na een behandeling van het gebit. U weet zelf wat kiespijn met u doet!

Om de aandacht en kennis onder dierenartsen te bevorderen waren we medeoprichter van de Werkgroep Tandheelkunde voor Dieren. Een enthousiaste groep dierenartsen die regelmatig bij elkaar komt en ervoor zorgt dat haar leden op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.


Werkwijze:

Dit is afhankelijk van de wens of klacht:
De meest voorkomende aandoening is tandsteenvorming met beschadiging van tanden en kiezen gepaard gaande met stank uit de bek. Op afspraak brengen we uw dier onder narkose, verwijderen het tandsteen, reinigen en polijsten tanden en kiezen en doen een grondig onderzoek van het gehele gebit en de mondholte. We nemen dan direct telefonisch contact met u op om de bevindingen te bespreken en een voorstel te doen voor behandeling. We kunnen dan tevens een schatting geven van de kosten. Meestal zal dan direct de behandeling uitgevoerd kunnen worden zodat er geen tweede, extra narkose nodig is.

Bij de meeste andere aandoeningen is een consult gewenst om de afwijkingen te beoordelen en een behandelplan te maken. Eventueel kunt u ons foto's mailen ter beoordeling. Let u op deze foto's recht van voren en recht van opzij te maken, zowel met open als gesloten bek. Uiteraard moeten de tanden en kiezen waar de vraag over gaat duidelijk in beeld zijn.(info@dierenkliniekpijnappel.nl)

Houdt u er rekening mee dat alle ingrepen aan het gebit onder narkose worden uitgevoerd. Iedere ingreep en iedere narkose heeft een risico. Door de moderne verdovingsmiddelen en bewakingsapparatuur zijn deze risico's minimaal, maar niet nul. Dit narkoserisico weegt zelden op tegen het gezondheidsrisico van een gebitsaandoening.