Tandarts voor honden doet volledige gebitsverzorging

Dierenkliniek Pijnappel: Omdat honden hun eigen tandarts nodig hebben

 

Als de tanden van uw hond extra aandacht nodig hebben, is het aangeraden naar een tandarts te gaan die gespecialiseerd is in de gebitsverzorging van honden. De hond heeft specifieke aandacht nodig en de gespecialiseerde tandheelkundig dierenarts heeft een grondige kennis van alle problemen die kunnen voorkomen bij het dierengebit. Vervolgens weet de tandarts goed wat er moet gebeuren om het gebit opnieuw gezond te krijgen en houden.

In 1995 specialiseerde Dierenkliniek Pijnappel in Nijmegen zich in tandheelkunde. Samen met andere enthousiaste en ervaren dierenartsen richtten wij de Werkgroep Tandheelkunde voor dieren op. Zo delen wij onze kennis en houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gauw contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen omtrent het welzijn van uw huisdier.

 

Gebitsverzorging: de tanden van uw hond zijn belangrijk

 

Tandsteen op de tanden en kiezen van uw hond is niet ongebruikelijk. Dit kan een dun laagje lichtbruine aanslag zijn maar ook een millimeters dikke donkerbruine laag. Wanneer dit laatste aan de orde is dan zal het tandvlees worden aangetast en gaan ontsteken. Hierdoor is het tandvlees extra gevoelig voor bacteriën die via de bloedbaan in organen als het hart, de longen, de lever en de nieren kunnen komen. Wilt u hier meer informatie over? Klik dan hier.

Zijn de tanden van uw hond aangetast en zoekt u een tandarts voor honden die gespecialiseerd is in gebitsverzorging en tandheelkunde?

 

Neem contact op voor meer informatie

 

Heeft uw hond problemen met zijn gebit en wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met onze dierenkliniek. Meestal is een consult aangewezen om de toestand van het gebit correct te beoordelen. Vragen beantwoorden wij graag telefonisch.