Tandarts voor honden kan ook kronen plaatsen

Dierenkliniek Pijnappel: Tandheelkunde voor dieren

 

Wanneer een hond problemen heeft met zijn gebit is het belangrijk om naar een tandarts voor honden te gaan. De tandheelkundig dierenarts is gespecialiseerd in problemen met  het dierengebit en weet wat er moet gebeuren om het gebit gezond te houden. Is het bijvoorbeeld nodig om kronen te plaatsen bij de hond? Of kampt het dier met afwijkingen of een specifieke ziekte? Dierenkliniek Pijnappel in Nijmegen specialiseerde zich in 1995 in tandheelkunde en bouwde sindsdien veel kennis en ervaring op.

Daarbij richtten wij samen met andere enthousiaste dierenartsen de Werkgroep Tandheelkunde voor dieren op. Op die manier delen wij onze kennis. Onze groep komt regelmatig samen en houdt elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Op die manier kunnen wij u steeds zo goed mogelijk adviseren en uw dier helpen. Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

 

Het plaatsen van een kroon door een tandarts voor dieren

 

Voor politie-, bewakings- en pakwerkhonden zijn hoektanden van wezenlijk belang. Als een hoektand afgebroken is, kan de tong uit de bek blijven hangen waardoor de tong uitdroogt. Dit is zeer onaangenaam en zelfs pijnlijk voor het dier. Bij het afbreken van een bovenhoektand kan de bovenlip naar binnen krullen waardoor deze door de andere tanden en kiezen beschadigd wordt. Hierbij ontstaan wondjes die niet genezen. Bij deze en soortgelijke situaties kan het plaatsen van kronen bij honden een oplossing zijn.

Bij het plaatsen van kronen in een dierengebit is het essentieel dat er nog voldoende restant van de hoektand aanwezig is. Een paar millimeter boven het tandvlees is voldoende. De kroon bestaat uit Herenium, een glimmende metaallegering. De tandheelkundig dierenarts voor honden zet deze vast met een speciale sterke cement.

 

Contact

 

Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op. Over het algemeen is een consult gewenst om de situatie te beoordelen. Na een consultatie kunnen wij u meteen een prijsindicatie geven.

Meer interessante pagina's

Tandheelkunde honden, Dierengebit, Tandarts dieren | Tandheelkunde dieren, Kronen honden, Tandarts honden | Honden tandarts, Tandarts voor honden, Gebitsverzorging hond, Tanden hond | Tandheelkunde katten, Tandarts katten | Laparoscopische sterilisatie kat, Laparoscopische sterilisatie kat Nijmegen | Laparoscopische sterilisatie, Laparoscopische sterilisatie hond, Endoscopische sterilisatie hond, Laparoscopie hond | Hond steriliseren Nijmegen, Sterilisatie hond Nijmegen, Dierenarts in Nijmegen | Kruisband hond, Knie hond, Knieoperatie hond, Kruisband operatie hond, TTA-Rapid